Ontmoeten in crisistijd CRESTART

UITDAGING
De COVID-situatie bracht onverwachte en nieuwe uitdagingen voor de lokale gemeenschappen op bijna elk gebied van hun leven. We kozen lokale culturele activiteiten als onderwerp van ons project: door de lockdown en het afstand houden moesten culturele activiteiten opnieuw doordacht worden. Ons project richt zich op deze veranderingen en alle nieuwigheden die het teweegbracht in lokale gemeenschappen, die zeker ook het culturele leven na de pandemie zullen vormgeven.
INNOVATIE
Nooit in ons leven hebben we zo’n uitbraak van een wereldwijde pandemie meegemaakt, waarbij alle mensen ter wereld nieuwe oplossingen moeten vinden voor hun sociale interactie. Het is een nieuwe uitdaging die vraagt om innovatieve en duurzame oplossingen. Innovatief is ook de betrokkenheid van de doelgroep, aangezien gemeenschaps- en culturele instellingen en hun deskundigen vanaf het begin bij het project betrokken zijn.
DOELSTELLINGEN
We willen lokale gemeenschapsorganisatoren en belanghebbenden uitrusten met de kennis en toolkit om evenementen en activiteiten voor lokale gemeenschappen te organiseren in uitdagende tijden: dat zal een effect hebben op de mentale gezondheid van de gemeenschap en zal ook bijdragen aan de cohesie van de gemeenschap. Ons project richt zich op gemeenschapsorganisatoren op het gebied van cultuur, maar de kennis kan ook op andere gebieden worden gebruikt.
ACTIES
Beginnend met een online en offline onderzoek in de 4 deelnemende landen om de lokale gemeenschappen in kaart te brengen: tradities en impact van COVID-19 op lokale gemeenschappen vormen de basis van het online platform, dat trainingsmateriaal, elearning, creativiteitstoolbox, etc. bevat. Het partnerschap ontwikkelt ook eLearning- en contacttrainingscurricula voor organisatoren van cumminity. Er zal een verzameling van goede praktijken beschikbaar zijn voor verder gebruik. Aan het einde van het project stellen we een Social Impact Report op.